16 iulie 2012

Image transfer tutorial (transfer de imagine)

Stiu ca aproape toata lumea stie sa faca transferul de imagine pe fimo (nu am incercat cu alta pasta polimerica), dar eu m-am lovit de aceasta problema in trecutul nu foarte indepartat si nu am gasit decit anumite metode de efectuare a transferului de imagine care nu m-au multumit pe deplin. De aceea m-am gindit  sa fac un tutorial pentru aceasta tehnica, pentru a va arata cit este de usor de realizat si cite oportunitati poate deschide. Este primul meu tutorial, de aceea, daca este ceva in neregula sau nu intelegeti, va rog sa imi lasati comentariu.

Aveti nevoie de:
  • fimo
  • desenul pe care il doriti a fi transferat, printat la o imprimanta cu toner (laser)
  • masina de paste (sau roller sau un tub de la un spray)
  • cutter
  • tava de copt
Intii, taiati din blocul de fimo, cantitatea pe care o considerati a fi necesara si framintati-o foarte foarte bine.






Faceti un sul pe care apoi trebuie sa il aplatizati la masina de paste (sau cu roller-ul) la grosimea cea mai mare (la masina mea de paste - 7)


 Pregatiti print-ul, taind bucatile de hirtie cit mai aproape de imaginea printata. Pentru ca la mine era un cuvint, a trebuit sa printez imaginea in oglinda.



Puneti bucatile de hirtie peste fimo, cu imaginea printata in jos. Apasati usor cu degetul peste hirtie, astfel incit sa nu se deformeze foaia de fimo, dar pentru a asigura o mai buna aderenta a hirtiei la fimo.
Se asteapta cam 20 de minute (la 8 minute deja incepe transferul, deci banuiesc ca, la 6 minute se poate folosi pentru etching), apoi, se apuca hirtia de un colt si se trage brusc (se jupeste) de pe fimo.


Ceea ce ramine este cam ceea ce se vede mai sus. Taiati, folosind cutter-ul, dupa necesitati.



Am pus placutele mele in tava de copt, simplu pentru cele plate si pe o cutie de energizant, pentru cele pe care le-am vrut sa fie mai curbe. Le-am copt la cuptor, conform indicatiilor de pe ambalaj.
La final au devenit mici bratarici pentru un grup de cercetasi (sper sa reusesc sa obtin o fotografie, eu omitind sa fotografiez si produsul final :) )


Aici se afla citeva din pandantivele lucrate in aceasta tehnica.

17 comentarii:

  1. Foarte explicit tutorialul. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. interesant, eu folosesc alta tehnica. o sa incerc cind o sa am timp. in alta ordine de idei, s-a modificat ceva la adresa mea si blogul nu mai poate fi accesat. noua adresa este: http://bijuterii-byanca.blogspot.ro/
    spor si multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte dragut tutorialul, multumim frumos!o Intrebare : imaginea este printata pe foaie normala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, imaginea este printata pe foaie normala. cei care printeaza color, folosesc o hirtie mai groasa, lucioasa, este buna si aceea pentru imaginile color.
      la alte lucrari ale mele, am printat si pe hirtie de calc (cerata) dar nu se merita efortul financiar, dar daca totusi cineva vrea sa o foloseasca, trebuie sa stie catimpul de expunere scade cam la jumatate.

      Ștergere
  4. Ce metoda simpla..si eu credeam ca e o munca mult mai minutioasa:) Deci am inteles bine? Se pune hartia cu imaginea printata in jos, pe pasta fimo apasand usor ca sa nu se deformeze si se asteapta 20 minute fara alte interventii...si la urma se trage de pe pasta. Mi se pare incredibil ca numai cu atat se poate transfera imaginea :) Trebuie sa incerc si eu, ca mi-a ramas pasta fimo ce cumparasem de Crsciun de la Opitec, sper sa-mi iasa ca la tine. Mersi pentru tutorial, ne-ai fost de mare ajutor. Succes in continuare. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna "Anonim"! :)da, metoda aceasta este foarte simpla... pina la a face transfer in acest mod, m-am incurcat cu alte tutoriale gasite pe net si niciunul nu a fost in regula din punctul meu de vedere.
      Trebuie sa ai in vedere faptul ca, cu cit printul este mai proaspat, cu atit iese mai repede si mai bine. Print la laser, da?

      Ștergere
    2. Mersi pentru raspuns. Da, print la laser ca altfel nu e treaba ca lumea.:)

      Ștergere
    3. uitasem sa te intreb...ce este Opitec?

      Ștergere
  5. Pare atat de simplu....voi incerca si eu cu siguranta varianta ta de transfer :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Am uitat sa te intreb, cu imegini color ai lucrat ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Draglonfly.. ESTE simplu... si asta am facut dupa ce am incercat alte modalitati gasite pe net si care, toate sfirseau prin a-mi intinde imaginea de se facea de nerecunoscut.
    Cu imagini colorate nu am lucrat inca, dar presupun ca tehnica merge si acolo, cu conditia sa fie LASER.
    Pupici! ma bucur ca ai trecut pe la mine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna!
    La provococarea lansata, mi-am permis sa fac trimitere la tutorialul tau, sa-ti mentionez tehnica. Eu am incercat-o si am fost tare incantata de ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Anca!
      Ma bucur ca ai facut-o! este atit de usor de facut incit este bine sa stie cit mai multa lume :)
      Te pup!

      ps. cu ocazia asta intru si eu forum. nu am mai avut timp sa mai intru.

      Ștergere
  9. Greetings! Very useful advice in this particular post!
    It is the little changes which will make the biggest changes.
    Many thanks for sharing!

    RăspundețiȘtergere